panelarrow

Underhållning i Malmö

Musik, Komedi och annat Nöjesliv i Malmö och på andra ställen

Broadway ett teaterdistrikt

Det har blivit populärt att gå på musikal här i Sverige men även att ta en weekendresa  till någon av våra storstäder med ett besök på teatern för att uppleva någon av de stora musikalerna i exempelvis London eller New York.

Alla av oss har nog hört talas om Broadway som en av våra mest populära teaterscener i världen. Inte alla vet att Broadway faktiskt är ett teaterdistrikt som ligger i centrala Manhattan, New York. Själva distriktet är uppkallat efter gatan som det ligger på och det är Broadway. Sedan 1850 har distriktet varit säte för de allra flesta av de scener och teatrar som finns i New York och på grund av detta så pratas det om att det spelas på Broadway trots att föreställningen kan ligga i teatrar på korsande sidogator.

Idag har Broadway 39 olika teatrar som är aktiva och tillsammans med Londons West End så representerar de de bästa engelskspråkiga teatrarna i världen. Hit kan du resa på så kallade musikalresor då du kan se exempelvis Phantom of the Opera samtidigt som du kan uppleva den shopping. mat, nöjen som New York bjuder på och dess övriga kultur.

Några olika urval av musikaler som spelats och spelas på Broadway är Lady Be Good, Chicago, My Fair Lady, Sound Of Music och Little Shop Of Horror för att nämna några. Många musikaler har haft sin urpremiär på Broadway och flera musikaler har kört länge, riktigt länge på Broadway!

Svenskar på Broadwayscenen

Fred Johansson är en av de stora Svenska musikalstjärnorna som fått möjligheten att spela på Broadway, i februari 2017 så gick musikalen Sunset Bouleavrd upp på den stora scenen och Fred hade rollen som Max von Mayerling.

Peter Jöback är en av de som tidigare fått chansen att briljera på Broadwayscenen, 2013 så fick han möjligheten att spela sin drömroll som Fantomen på Operan. Fån London till New York över en natt kan man nästan säga. Även om London är stort så känns dock Broadway större.