panelarrow

Underhållning i Malmö

Musik, Komedi och annat Nöjesliv i Malmö och på andra ställen

Populära Broadwaymusikaler

För alla som gillar teater men ännu inte provat på att se en musikal kommer här tre förslag från Broadways egna lista på de mest populära musikalerna just nu.

760045_94472661-broadway

Om någon av de följande musikalerna lockar kan man fundera på att göra en liten musikalresa och faktiskt fara till New York och se någon av dem. Företaget gomusictravel kan hjälpa till med bokningar.

The Book of Mormon

Skriven av skaparna av den animerade serien South Park, Matt Stone och Trey Parker, the Book of Mormon vann 9 Tony Awards när den först kom ut 2011. Tidningen Vogue kallade den för ”den roligaste musikalen någonsin” och New York Times sa att ”det är den bästa musikalen detta århundrade”.

Pjäsen följer två unga missionärer som reser till Uganda för att konvertera innevånare till den mormonska religionen. När de anländer i Uganda inser de inom kort att ett lyckat uppdrag kanske inte kommer att vara så lätt som de först trodde.

The Lion King

Eller Lejonkungen som vi kallar den. Den hade sin premiär för 17 år sedan men det är fortfarande en storsäljare. De som har sett Disneyfilmen, vilken man nästan måste anta är praktiskt taget alla vid det här laget, kommer att känna igen de fantastiskt storslagna sånger som filmen gjorde sig känd för.

Historien om Simbas uppväxt och kamp är känt världen över och behöver nog ingen förklaring.

Wicked

Denna musikal är baserad på boken med samma namn, skriven av Gregory Maguire. Det är en nytolkning av det gamla klassiska verket Trollkaren från Oz skriven av L. Frank Braum och musikalen har haft enorma succéer sedan den hade premiär 2003.

I denna version får vi följa Elphaba, den elaka Häxan från Väst och hennes osannolike väl Glinda, en bortskämd och rik ung flicka. Vi får se hur Elphaba från födsel och genom skolgången, får se allt som hon får uppleva och hur hon kommer att kallas för för ”elak”.