panelarrow

Underhållning i Malmö

Musik, Komedi och annat Nöjesliv i Malmö och på andra ställen

Kulturmättad vår i Malmö

malmö Malmö har gott rykte bland Sveriges kulturentustiaster och det med god anledning. I landets sydligaste trakter frodas kreativiteten och de lokala scenerna skördar begåvade musiker och nyskapande konstnärer som präglar sin genre. Men talangen måste såklart inte vara närproducerad. Malmö lyckas med jämna mellanrum dra både riks- och världskända artister.

Den skånska musikvåren är minst sagt mättad – och här finns något för en riktigt stor aptit. Det dukas upp friskt ur musikens alla genrer. I april spelar popartisten Melissa Horn, rapparen Silvana Imam och den amerikanska countryscenens välkända Dixie Chicks – fast inte tillsammans förstås. I maj intar bland annat Bryan Ferry, Rod Stewart och Nelly de malmöitiska scenerna. Men även om du inte råkar vara Malmöbo själv kan du också möta våren till ljudet av ljuva toner. En konsert med en av favoritartisterna är ett utmärkt tillfälle att åka på minisemester – en musikresa helt enkelt!

Har du köpt konsertbiljetten? Perfekt! Nästa steg är att boka rum på ett fint och centralt hotell i Malmö. Med hotellrummet som bas kan du bekvämt utforska stadens alla sevärdheter till fots. Sugen på något gott att äta? Under de senaste åren har Malmö fått en hel del spännande kulinariska tillgångar. Antingen låter du magen eller Michelinguiden visa vägen till Bloom in the Park, en prisbelönt restaurang i Pildammsparken. Maten ligger i framkanten av den moderna gastronomin, vilket medför att du behöver boka bord med god framförhållning. Äter du hellre husmanskost på Bastard nere i hamnområdet kan det passa bra att först titta in hos grannen på en fördrink. Längst upp ligger Skybar som serverar goda cocktails tillsammans med en fantastisk utsikt över Öresund. Strosa sedan runt i Västra Hamnen och titta på arkitekturen som omger dragplåstret Turning Torso, eller bege dig till Moderna Museet för en extraportion kultur.