panelarrow

Underhållning i Malmö

Musik, Komedi och annat Nöjesliv i Malmö och på andra ställen

Underhållning med rekvisita

Kultur och nöje handlar inte alltid om musik även om det är vårt främsta fokus här på sajten. För att vidga våra vyer tänker vi titta närmare på komedins värd och framöver allt ”Prop comedy”. En typ av kommedi där komikern använder sig av rekvisita av olika slag för att skapa eller förmedla sina skämt.

Det är inte heller ovanligt att de som den del i detta klär ut sig på olika sätt med roliga utstyrslar för att förstärka humorn ytterligare. I Sverige finns det få exempel på detta men internationellt och främst i USA hittar vi några kända komiker.

Alex Zerbe

Alex Zerbe är en rekvisitakomiker som bland annat är känd från tv-showen ”Americas Got Talent” har dessutom hela två olika Guinness världsrekord. Hans show The Zaniac har rest över hela världen och är dessutom passande för både barn och vuxna.

Carrot Top

denna kontroversielle komiker har en mycket egen och speciell stil där han snabbt går igenom olika egenskapade rekvisitor, alla med egna inbyggda skämt. Sedan 2005 spelar han sin show på Luxor Hotel i Las Vegas. Under sina år som aktiv komiker har hand bland annat setts på the Late Late Show och Family Guy och Scrubs.

Gallagher

Historiens kanske mest kända ”prop comic” är utan tvekan Gallagher. Den mest kända delen av hans akt är då han likt en TV-shop reklam försöker sälja köksredskapet ”Sledge-O-Matic, en stor träklubba. Han fortsätter sedan att slå sönder en stor mängd olika objekt alldeles intill publiken. Sist men inte minst så avslutar han med att slå sönder en stor vattenmelon som skvätter över hela publiken. Under årens lopp har han gjort hela 13 entimmarsprogram för den amerikanska tv-kanalen Showtime.

Jeff Dunham

Slutligen har vi komikern Jeff Dunham som är känd för din show med buktalardockor så som Achmed the Dead Terrorist, Bubba J och Walter. Han är otroligt populär och har av Forbes.com rankats som den tredje bäst betalade komikern efter Jerry Seinfeld och Chris Rock.