panelarrow

Underhållning i Malmö

Musik, Komedi och annat Nöjesliv i Malmö och på andra ställen

Musiktema på festen

musik_107044805

Musik och fest går ju naturligtvis varandra hand i hand, men musiken är även det perfekta sättet att skapa ett tema för en fest. Här kommer några tips på musikteman som kan hjälpa till att sätta tonen för hela festen.

Ett årtiondes musik

Om majoriteten av gästerna på festen växte upp under samma åttionde, är detta ett utmärkt tillfälle att bli lite nostalgisk. Samla in en massa musik från olika topplistor under detta årtionde. Tar man till exempel 80-talet kan man ju fylla spellistan med låtar som:

  • Alphaville – Big in Japan
  • Opus – Live is life
  • Europe – The final countdown
  • Rick Astley – Never gonna give you up
  • Whitney Houston – I wanna dance with somebody
  • Nena – 99 Luftballons

99 Luftballons är ju för övrigt ett fantastiskt tillfälle att gå ett steg längre och faktiskt köpa in 99 röda ballonger och släppa lös dem under sången!

En artists diskografi

Vill man vara ännu mer specifik än bara musik från ett årtionde kan man ju alltid fokusera helt och hållet på en artist. Bäst av allt är ju att plocka en artist som varit aktiv länge, på så sätt kan man ju gå ändra från början av deras karriär fram till deras senaste album. Det blir helt enkelt en resa genom årtiondena!

En musikgenre

Men kanske det enklaste sättet att ha ett musiktema på festen är att helt enkelt hålla sig till en genre. Väljer man dock en väldigt bred genre kommer man ju ha så mycket att välja mellan att det inte riktigt är uppenbart att man har valt ut något speciellt. Ett tips är därför att försöka vara lite mer specifik än till exempel bara pop- eller rockmusik. Dessa genrer innehåller en hel del olika typer av undergenrer och därför mycket olika stilar av musik. Titta istället på att välja en av dessa och satsa på exempelvis punkrock istället för bara rock.